Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
31
Testování od 17.ledna 2022 a pravidla karantény
Děti v MŠ se netestují
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
Konec testování ve školách od 18.2.2022
19 20
21
Školní jídelna od pondělí 21.2.2022 v běžném režimu
Stravování v MŠ od pondělí 21.2.2022 již v běžném režimu.
22 23 24 25 26 27
28 1 2 3 4 5 6
Drobečková navigace

Úvod > > Blog > Jazykový pobyt v Londýně

Jazykový pobyt v Londýně



Datum konání:
19.10.2015
Datum ukončení:
24.10.2015

Londýn plnými doušky

   V rámci výzvy č. 56 od MŠMT vyslala ZŠ Dolní Beřkovice 10 žáků ze 6. a 7. třídy na jazykově vzdělávací pobyt do Londýna. Žáci odjeli 19. 10. 2015 na 6 dní mimo svůj domov, aby získali nové zkušenosti s angličtinou a nasáli atmosféru anglické kultury pobytem v rodinách a prohlídkou významných památek hlavního města Anglie.

   Na pobytu jsme ocenili fakt, že se žáci dostávali do nových komunikačních situací, kde byli nuceni reagovat samostatně nebo spolupracovat ve skupinkách. Díky tomu si rychle osvojili nové fráze a slovíčka, které hned využili při nakupování, v rodinách či v jazykové škole.

    Bylo pěkné sledovat, jak si žáci pomáhají a berou na sebe zodpovědnost za drobné úkoly (přijít včas na správné místo, uchovat sijízdenku na MHD, vysvětlit v rodině v kolik je čas setkání). Navzájem se motivovali a povzbuzovali v učení nových slovíček.

   Jedním z intenzivních zážitků zájezdu byla pro žáky návštěva jazykové školy vedená rodilým mluvčím. Bylo vidět, jak si po několika hodinách intenzivní výuky rychle přisvojují nové poznatky. Bylo pro nás překvapení, když v jazykové hře uspořádané pro zúčastněné školy, se naši žáci umístili na krásném druhém místě a porazili většinu starších žáků z jiné školy.

    Také návštěva centra Londýna přinesla další zážitky. Mezi ně patřila jízda typickým londýnským autobusem Double Decker, příměstským vlakem a metrem ve špičce. Během 4 dní žáci postupně poznávali hlavní památky Londýna – Big Ben, Houses of Parlaiment, Buckinghamský palác, Muzeum Madam Tussauds, Tower Bridge, Covent Garden, Natural History a Science Museum, Victoria and Albert Museum či například i čínskou čtvrť a nové londýnské mrakodrapy či klasické anglické domy. Navštívili jsme i Tower of London, kde jsme se seznámili s anglickou historií, procesem korunovace, a také jsme spatřili slavné korunovační klenoty. Z lodní perspektivy jsme viděli historické centrum Londýna z Greenwiche až po slavné London Eye.

    Ke konci pobytu si žáci zasloužili odměnu, která spočívala v návštěvě Legolandu v nedalekém Windsoru, kde v nádherném prostředí lesoparku se dosyta vydováděli na nejrůznějších atrakcí z lega, počínaje horskou dráhou, autíčky, vodními atrakcemi až přes miniatury světových památek. Po jeho návštěvě jsme si prohlédli historické městečko Windsor a další sídlo britské královny Windsor Castle.

    Bylo fajn poznat své žáky i jinak než ve školních lavicích a vědět, že se ani v Londýně se svou angličtinou neztratí. Tuto zkoušku tedy zvládli lépe než kdejaký test, což nám udělalo velikou radost, protože pro co jiného by měla být škola než pro praktický život.

Mgr. Vlasta Tvrdíková a Mgr. Jakub Skalák


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů